Kezdetektől...

A HunGarian Baja története.

2004 – Az indulás éve

Dátum: 2004. október 29-31

Helyszín: Veszprém, Tihany

Szelektívek száma: 5 + SSS

Szelektívek hossza: (8.5 km), 156 km, 156 km, 37 km,156 km

Szelektívek össztávja: 552 km

Teljes táv: 832 km

Az első HunGarian Baja már kandidáló futam volt az FIA Baja Kupába. A teljes magyar mezőny mellett hat bátor külföldi merészkedett el Veszprémbe, hogy kipróbálja magát a magyar pályákon. Közülük mindössze egyetlen egy, a németGerald Jacoby – Axel Untersteller páros (Mitsubishi Pajero) ért célba, ők kilencedikek lettek.

A hétvége (és ezzel a Baja történetének) első akcióját Ács László (Nissan) mutatta be, aki egy látványos előre bukfenc után pillanatnyi habozás nélkül ment tovább. Amint az egyik navigátor elmondta, azok, akik látták a szaltót, rögtön megtanulták tisztelni a veszprémi pályát.

Szombaton az akkori magyar bajnokság két ásza, Gál “Baba” István (G.Baba Proto) és Kis Sándor (Nissan) csatázott egymással az első helyért. Kezdetben Babáéknak állt rosszul a szénája, ugyanis egy eltévedés miatt az első szelektíven időt vesztettek, és bármit csináltak utána, úgy tűnt, ezt már nem lehet behozni, nagyjából fél percnyi differencia állandósult Kisék és köztük.

Úgy tűnt, a hajdani autókrossz bajnok ezúttal a terepraliban is megszerzi első győzelmét, csakhogy... Csakhogy vasárnap ő kavart el egy kicsit, s a fél perces előnyből hirtelen másfél perces hátrány lett. Kis persze mindent megtett, hogy visszaszerezze a vezetést, de Baba előnyéből így is megmaradt 18 másodperc a végére, így ő lett a HunGarian Baja első autós győztese.

A motorosok és a quadosok az első Bajáról még hiányoztak, nem úgy a kamionosok. A monstrumok között az első számú favorit a kiváló holland kamionos, Hans Bekx (DAF) volt, aki a Dakar előtti utolsó tesztnek szánta a HunGarian Baját. Azonban az első szakasz 60. kilométerénél a DAF felborult, és bár talpra állították, és folytatni tudta a versenyt, négy órás büntetését esélye sem volt ledolgozni, így a kamionosoknál a Szaller Zoltán vezette trió (Mercedes) nyerte az első HunGarian Baját.

Az első győztes az első versenyről – Gál “Baba” István

“A lőtéren én borzasztóan szereztem versenyezni mindig, de a HunGarian Baja nagyobb kihívás volt, mint az akkori magyar bajnoki futamok, mert hosszabbak voltak a gyorsaságik, az egész táv, iszonyatosan erős volt a mezőny az akkori körülmények között, és persze örültem a győzelemnek is. Életem egyik legnagyobb sikerének könyvelhetjük el, mert a verseny megnyerésével A prioritású versenyző lettem, és két évig élvezhettem ezt a státuszt.

Szerettem a változatos dolgokat, és a lőtér igazi embert és autót próbáló pálya. Borzasztó nagy csapatmunka volt a győzelem mögött, mert nyilván koptattuk az alkatrészeket mindig, és egy ilyen hosszú távú versenyen mindig kicsit több kopik, mint normálisan. Azt tudni kell, hogy a mi autónk teljesen saját kialakítású, teljesen magunk által kitalált technika volt, és alkatrészek tekintetében borzasztó sok segítséget kaptam különböző helyekről, például Farkas Lacitól, akitől olyan alkatrészeket kaptam, amik mindent kibírtak. A másik ember, akinek sokat köszönhetek, az Léhi Sándor, aki úgy vezette a mi csapatunkat, hogy nekem nagyon egyszerű dolgom volt, csak versenyeznem kellett a világ legjobb navigátorával, Oroszlán Tibivel. A csapatmunka meghozta a gyümölcsét. Egy kis izgalom azért volt a versenyen, ugyanis egy forgalmi dugó miatt az autóink késve érkeztek meg a gépátvételre, így egy kis extra időt kellett kérnünk.”

www.youtube.com

2005 – Az ünnep éve

Dátum: 2005. augusztus 18-20.
Helyszín: Veszprém
Szelektívek száma: 5 + 2 SSS
Szelektívek hossza: (9.45 km), 116 km, 236 km, 116 km,130 km, 65 km, (9.2 km)
Szelektívek össztávja: 682 km
Teljes táv: 861 km

A második HunGarian Baja volt az első, amelyet augusztusban rendeztek, és az egyetlen, amely csütörtökön rajtolt – annak érdekében, hogy a viadal fénypontja, a győztesek ünneplése augusztus 20-ára essen.

Még csak a második Baja volt, de a külföldiek létszáma az autós mezőnyben máris megduplázódott, és ekkor először a motorosok és a quadosok is kipróbálhatták magukat a veszprémi pályán.

A prológon ezúttal Gál “Baba” István mutatta be ugyanazt a látványos szaltót, amit az előző évben Ács Lászlótól láthattunk, és ment ő is tovább azonnal, csakúgy mint egy évvel korábban a nissanos.

Az első valódi szelektívekre pénteken került sor, egy 116 és egy 236 kilométeres pálya várt a mezőnyre. Az első szelektíven Kis Sándor (Nissan) és a lett Maris Saukans (OSCar) csatázott az elsőségért, kettejük közül a magyar bizonyult jobbnak nagyjából két perccel. A 236 kilométeres délutáni gyorson (mely talán az egyik leghosszabb volt a magyar tereprali történetében) aligha meglepő módon komoly csillaghullásnak lehettek tanúi a kilátogató nézők. Az élen ezúttal Saukans neve mellé került a legjobb idő, de 11 másodperccel még mindig Kis vezetett. A pénteki nap utolsó 116 kilométeres szelektívjén ismét a lett versenyző volt a leggyorsabb, de Kis előnyéből még ekkor is maradt 9 másodperc.

A szombati első szelektív aztán eldöntötte az elsőség kérdését: Kisék fékprobléma miatt tíz percet vesztettek. Maris Saukans-nak ezután már nem volt más dolga, mint bevinni az OSCart a célba, s így ő lett a HunGarian Baja második győztese Kis Sándor, Josef Sykora (Mitsubishi), Szalay Balázs (Opel) és Varga Imre (Nissan) előtt.

A kamionosoknál Darázsi Zsolt (MAN) leiskolázta a mezőnyt. A motorosoknál az első győztes a kiváló szlovák versenyző, Jaroslav Katrinak lett, megelőzve Kátai Pétert és Varga Ákost. A quadosoknál az olaszok domináltak, Marco Vaccher győzött Gabriele di Doi és Németh Norbert előtt.

2006 – A kiesések éve

Dátum: 2006. Augusztus 18-20.

Helyszín: Veszprém, Balatonfüred

Szelektívek száma: 5 + 2 SSS

Szelektívek hossza: (7 km), 70 km, 120 km, 70 km,120 km, 170 km, (7 km)

Ha megnézzük a statisztikát, ez volt talán a legkeményebb HunGarian Baja: a T1-es autók csaknem fele nem tudta befejezni a versenyt! (Ez az arány a Dakaron szokott hasonló lenni…) Ebben az évben már a profi autós mezőny csaknem felel külföldről érkezett. Köztük volt többek között a 2005-ös győztes lett Maris Saukans (aki ezúttal ráadásul egyik csapattársát is magával hozta), a szlovák bajnok Josef Sykora, aki alig egy hónappal korábban nyerte meg a Baja Espanát, illetve a cseh Miroslav Zapletal, aki autót váltott erre az évre, és a kis 1300 köbcentis Suzuki Jimnyt, amivel a korábbi években versenyzett egy dízel Mitsubishi Pajeróra cserélte.


Néhány versenyzőt már a prológon utolért a balszerencse, szerencsére ekkor még csak eltévedések formájában. Másnap egy 70 és egy 120 kilométeres pálya várt a mezőnyre (mindkettőn kétszer kellett végigmenni), s bár ezek hosszra nem érhettek az előző évi pályák nyomába, ez nem jelentette azt hogy könnyebbek lettek volna!


A szombati első szelektíven Maris Saukans balesete borzolta a kedélyeket, de mint kiderült, ez még csak a kezdet volt. A nap további részében a kemény pálya és a hőség jóvoltából sorra adták meg magukat a versenygépek: Szalay Balázst egy olajpumpa, Rigler Zoltánt motorprobléma kényszerítette a pálya szélére, Jozef Sykora pedig egy betonvályú fogságába esett, csakhogy néhány esetet említsünk.


De ha lett volna külön értékelés a legpechesebb egységek számára, azt garantáltan az a magyar páros nyerte volna, aki az egyébként csontszáraz pályán megtalálták talán az egyetlen sártócsát – és elakadtak. Azért valami szerencséjük mégis volt, hiszen a mögöttük autózó páros kihúzta őket a slamasztikából.


Eközben az élen Kis Sándor továbbra is hibátlanul versenyzett, összességében a szelektívek felét megnyerte, és a verseny végére sikerült közel tíz percre növelnie az előnyét. Miroslav Zapletal második lett a dízel Mitsubishivel, a dobogó legalsó fokára pedig a sokszoros magyar bajnok Gál “Baba” István.


A T4-es kategóriában, vagyis a kamionosoknál a német Marcus Walcher (Unimog) volt az egyetlen induló. A motoros/quados mezőnyben ismét a szlovák Jaroslav Katrinak volt a leggyorsabb a francia Mickael Naudet és a magyar Kátai Péter előtt.


Kis Sándor a 2006-os versenyről:

“Sokat versenyeztünk Veszprémben, és imádtuk azokat a pályákat. Mindig megtaláltuk a megfelelő beállításokat, ami fontos is volt a sikerhez. A másik, amire emlékszem, hogy nagyon egyenletesen versenyeztünk. A HunGarian Baján sokszor nüanszok döntöttek a győzelemről, így büszke vagyok rá, hogy győzni tudtunk.”

2007 – A gödör éve

Dátum: 2007. augusztus 23-26.
Helyszín: Veszprém, Balatonfüred
Szelektívek száma: 6 + 2 SSS
Szelektívek hossza: (6,5 km), (6,5 km), 55 km, 122 km, 55 km,122 km, 122 km, 170 km
Szelektívek össztávja: 667 km
Teljes táv: 858 km

Talán soha gödröt annyit nem emlegettek (na jó, terepralis körökben), mint azt a bizonyosat, amit a 2007-es HunGarian Baján legalább a fél mezőny meg- és eltalált, jobbára nem is következmények nélkül.

Pénteken az autósok két kört teljesítettek a 6,5 kilométeres prológpályán, melyen a cseh Miroslav Zapletal (Mitsubishi L200) volt a leggyorsabb a szlovák Jozef Sykora (Mitsubishi Pajero) előtt. Mögöttük két magyar, Kis Sándor (Nissan) és Szalay Balázs (Opel) ért célba, egyetlen másodperces különbséggel.

Szombaton szép hosszú nap várt a mezőnyre: délelőtt egy 55 és egy 122 kilométeres szelektív, majd délután még egyszer ugyanez. Már az első, rövidebbik szelektív is jó pár áldozatot szedett, itt volt ugyanis az az ominózus gödör. A motorosok is megszenvedték a pályát, az előző évi győztes Jaroslav Katrinak motorján egy felverődő kő annyira megrongálta a láncot, hogy kiállni kényszerült.

Az addig harmadik helyen álló Szalay Balázs autóján szétment a difi, Kis Sándor pedig időközben megelőzte Sykorát, így a második szelektív végére kissé átalakult az élmezőny: Zapletal mögött Kis állt a második, Sykora a harmadik helyen, utóbbi azonban nem sokáig, hiszen a nap utolsó szelekítvjén eltört a kardán a Pajeróban. A vasárnapi folytatást végül Zapletal mögött Kis várhatta a második, Palik László (Nissan) pedig a harmadik pozícióból.

A záró napon egy 122 és egy 170 kilométeres szelektív várt a nemzetközi értékelésben indulókra. Természetesen ismét hullottak az autók: Rigler Zoltán Volkswagen Touaregjének ez első gyorson kitört az egyik kereke, Sykora kocsijában pedig ismét eltört a kardán, így ők is búcsúztak. Az élmezőny állása azonban nem változott: a versenyt a Miroslav Zapletal – Miloslav Janacek páros nyerte az alig két hete vásárolt Mitsubishi L200-assal, a második a Kis Sándor – Czeglédi Péter kettős, a harmadik a Palik László – Darázsi Gábor duó lett. A motorosoknál a szlovák Ivan Jakes nyerte a versenyt a cseh David Pabiska és a francia Mickael Naudet előtt.

Miroslav Zapletal a 2007-es versenyről:

A 2007-es verseny főleg azért maradt meg bennem, mert ez volt az első versenyeim egyike a Mitsubishi L200-assal. Az autó megvásárlása után két Baja versenyen indultunk, nagy-Britanniában és Magyarországon, és mindkettőt megnyertük. Akkoriban a magyar mezőny igen erős volt. Épp csak megvettem az autót, így nem számítottam kiemelkedő eredményre, így annál nagyobb meglepetés volt számomra és a versenyzőtársak számára is. Nagy győzelem volt, és az L200 rögtön az első méterektől nagy értéknek bizonyult a csapatunk számára.

Miloslav Janacek a 2007-es versenyről:

“A HunGarian Baja és az egész magyar bajnokság mindig is a kedvenceim közé tartozott. Mirek Zapletallal 2004-2005-től kezdtünk ott versenyezni egy Suzuki Jimnyvel, és bizony még mindig emlékszem a lesajnáló pillantásokra, amivel szegény kis Suzukit fogadták. De a versenyzőkkel és a szervezőkkel is mindig nagyon barátságos volt a viszony. Épp ezért mindig otthon éreztük magunkat, magyar licensszel versenyeztünk, és többnyire jó eredményeket is értünk el. Természetesen a győzelmünkre emlékszem vissza a legszívesebben, mind 2006, amikor másodikak lettünk egy dízel Pajeróval, mind 2007, amikor győztünk a Mitsubishi L200 EVO-val, nagy élmény volt. Az akkor nagy lutri volt, mert 14 nappal a verseny előtt vettük meg az autót Portugáliában, egyáltalán nem ismertük az autót, nem volt időnk tesztelni, és ennek ellenére két héten belül megnyertük a Baja GB-t Wales-ben és a HunGarian Baját. Ráadásul a remek terep és a több mint száz kilométeres pálya Veszprém körül egyedi hangulatot teremtett. Köszönet [Garamvölgyi] Zolinak és az összes szervezőnek a munkájukért.”

2008 – A Baja Kupa éve

Dátum: 2008. augusztus21-24.

Helyszín: Veszprém, Balatonfüred

A szelektív szakaszok hossza: 381 km

A 2008-as versennyel valóra vált a szervezők (egyik) álma: a HunGarian Baja bekerült a rangos Baja Kupa sorozatba, olyan versenyek mellé, mint a legendás Baja Portalegre vagy Baja Espana. Ez meg is látszott a nevezők számán: a verseny történetének legnépesebb mezőnye rajtolt el Balatonfüreden, köztük olyan világsztárok, mint Nasser Al-Attiyah, Guerlain Chicherit, Borisz Gadaszin és Leonyid Novickij.

A pénteki nem egészen kilenc kilométeres prológon Guerlain Chicherit és Matthieu Baumel (X-Raid BMW) bizonyult a leggyorsabbnak, azonban csupán egyetlen másodperccel maradt le mögöttük a nagy favorit Nasser Al-Attiyah (X-Raid BMW), míg Baja Kupa-beli riválisa, Borisz Gadaszin (Nissan Navara) csupán negyedik lett. A magyarok közül Palik László és Darázsi Gábor (Nissan Navara) érte el a legjobb eredményt.

A szombati 334 kilométernyi szelektív viszont tartogatott egy-két kellemetlen meglepetést az X-Raid BMW párosai számára. A második szelektíven Al-Attiyah elnézett egy gödröt, megütötte a bal első futóművet, s a szerelés annyira elhúzódott, hogy a páros 13 perc büntetést kapott. A negyedik szelektíven Chicherit-ékre sújtott le a végzet egy törött kormányösszekötő képében.A nap végén így az orosz Leonyid Novickij (X-Raid BMW) vezette az összetett értékelést, de csak másodpercekkel megelőzve honfitársát, Borisz Gadaszint. Azonban Al-Attiyah és svéd navigátora, Tina Thörner tempójára jellemző, hogy még a büntetéssel együtt is csak a harmadik helyre csúsztak vissza, alig másfél perccel Novickij, és csupán másodpercekkel Gadaszin mögé.

A vasárnapi 159 kilométeren Al-Attiyah minden addiginál őrültebb tempót diktált, s csaknem hat percet vert Novickijre, akinek így meg kellett elégednie a második hellyel. Gadaszin az első szelektíven felborult, s bár végül be tudta fejezni a versenyt, a dobogó elúszott számára.

Mindez egyben azt is jelentette, hogy Veszprémben bajnokot avatott a Baja Kupa mezőnye Nasser Al-Attiyah személyében. A katari pilóta nem mellesleg egyenesen a pekingi olimpiáról érkezett akkor Magyarországra, ahol skeetlövésben versenyzett s a nyitóünnepségen országa zászlóvívője volt.

A magyar bajnoki értékelésben szintén itt dőlt el a bajnoki cím sorsa. A bajnokságot már addig is toronymagasan vezető Palik László – Darázsi Gábor a legjobbnak bizonyult a magyar versenyzők között, s az ezért járó pontokkal egy futammal a bajnokság vége előtt bebiztosította első abszolút bajnoki címét.

A sok öröm és ünneplés mellett azonban egy szomorú momentuma is volt ennek a versenynek: a vasárnapi első szelektíven kigyulladt és porig égett a sokszoros magyar bajnok Gál „Baba” István saját építésű Protója, s ezzel bizony egy korszak zárult le a bajnokság történetében.

2009 – Az utolsó(?) veszprémi verseny éve

Dátum: 2009. augusztus 20-23.

Helyszín: Veszprém, Balatonfüred

A szelektív szakaszok hossza: 358.6 km

A 2009-es HunGarian Baja rendhagyó volt: mindössze két versenynapból állt. Ismét a Baja Kupa futama volt a viadal, de igazán emlékezetessé mégis a magyar bajnoki címért folyó csata tette.

Pénteken prológ helyett rögtön egy 48 kilométeres szelektívvel kezdett a mezőny, melyen néhányan komoly időt vesztettek, mert beragadtak az előttük rajtolók mögé. A szelektívet a papírformának megfelelően a volt gyári Mitsubishivel versenyző holland Tonnie van Deijne nyerte.

Szombaton igen hosszú nap, összesen nyolc szelektív várt a mezőnyre. Van Deijnét nem lehetett utolérni, a holland gyakorlatilag végig kezében tartotta a vezetést. Borisz Gadaszin mindent megtett a győzelemért – még úgy is behozta az autót a célba, hogy az utolsó három szelektíven már ömlött a kipufogógáz a kabinba a sérült kipufogórendszerből, az orosz pilóta pedig a verseny végén orvosi ápolásra szorult. Ekkor még azt hitte, legalább a Baja Kupában értékes pontokat jelentő második hely megvan, de a záró technikai ellenőrzésen szabálytalanságot találtak a futóműben, s így kizárták.

A HunGarian Baja ekkor a magyar bajnokság záró futama volt, s mivel matematikailag még négyen voltak esélyesek a bajnoki címre, hatalmas csata alakult ki. Ebből leghamarabb Korda Erik szállt ki, ő a negyedik szelektíven felborult. Az addig a pontverseny élén álló Szalay Balázs sem tudta tartani a lépést az addig második cseh Miroslav Zapletallal és a címvédő Palik Lászlóval, így a harc kétszereplősre szűkült.

Palik élete talán legjobb versenyét produkálta, még szakaszgyőzelmet is szerzett a Mitsubishi előtt a jóval szerényebb képességű Nissannal, de ez is kevés volt: fél pont előnnyel Miroslav Zapletalé lett 2009 magyar tereprali bajnoka, a HunGarian Baja összesítésében pedig van Deijne, Palik, Zapletal lett a sorrend.

Ez a verseny egyben lezárt egy korszakot, hiszen ez volt az utolsó, amit a veszprémi pályán rendeztek.

Miroslav Zapletal a versenyről:

A 2009-es bajnoki címért folyó küzdelem mindenképpen az egyik legdrámaibb csata, amiben valaha is részem volt pályafutásom során. Nagy harc folyt a jobb pozícióért szelektívről szelektívre. Nagyon szoros győzelem volt, és a csata, ami megelőzte, csak még értékesebbé teszi. Nem ismerem részleteiben a magyar bajnokság történetét, de nem hiszem, hogy rajtam kívül lett volna külföldi bajnok. Ez annyira értékes siker, hogy biztosan nem felejtem el.

2010 – Az 1000 ugrató éve

Dátum: 2010 augusztus 26-29.

Helyszín: Dabas

A szelektív szakaszok hossza: 364 km

Új helyszínen rendezték meg a 2010-es HunGarian Baját: mivel a veszprémi pályára környezetvédelmi okokból nem engedték be a versenyt, Dabas környékére tette át székhelyét a mezőny. A viadal ismét a Baja Kupa futama volt, melyben a lengyel Krzysztof Holowczyc és az orosz Borisz Gadaszin volt nagy harcban a győzelemért, s persze mindkét nagyágyú ellátogatott Dabasra.

A pénteki prológon Holowczyc végzett az élen Gadaszin és a belga Joost van Cauwenberge előtt, de az orosz egyálatlán nem bánta a dolgot: nem akart elsőként rajtolni szombaton.

Mint kiderült, bejött a taktikája, este ugyanis eleredt az eső, és szombat reggelre alaposan feláztak a pályák. Mivel a prioritásos versenyzők nem tehettek fel esőgumikat, gyakorlatilag korcsolyáztak a csúszós pályán, így a második szelektív után Korda Erik állt az élen Gadaszin, Szalay Balázs és Holowczyc előtt.

Ezen a versenyen debütált a vadonatúj SAM Mercedes, mellyel Matthias Kahle nem is ment rosszul – amíg ment, mert műszaki hiba miatt viszonylag hamar a kiesők táborát gyarapította a kiváló német pilóta.

A délutáni első szelektíven Holowczyc elé (navigátora beszámolója szerint) kiugrott egy agresszív fa, s a lengyel nem tudta folytatni a versenyt. Gadaszin előtt ezzel megnyílt az út a győzelemhez, s az orosz élt is a lehetőséggel, a hétvége további részében utolérhetetlen volt.

A legközelebb Korda Erik került hozzá, s bár megfogni nem tudta az oroszt, második helye egy percig sem forgott veszélyben. A harmadik helyre Szalay Balázs futott be, megelőzve a vasárnap nagyot autózó ukrán Bogdan Novickijt. Ismét volt bajnokavatás a HunGarian Baján: a Baja Kupa T2-es kategóriájában szerezte meg a bajnoki címet a portugál Nuno Matos.

A motorosoknál olasz dominancia jellemezte a versenyt, Paolo Ceci mögött Manuel Lucchese és Ugo Filosa ért célba, A quados mezőnyben a cseh Jozef Machacek mögött a lengyel Lukasz Laskawiec, valamint Fekete László ért célba.

2011 – Az első Világkupa éve

Dátum: 2011. augusztus 25-28.

Helyszín: Budapest

A szelektív szakaszok hossza: 369 km

Ismét helyszínt váltott a viadal, és ezúttal Győrben talált otthonra. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy újabb lépést tett előre, s immár a Világkupa naptárába is bekerült a magyar verseny.

Pénteken egy 5 kilométeres prológgal kezdődött meg az első magyarországi Világkupa-futam melyet az orosz Leonyid Novickij nyert meg. Szombaton harmar kiderült, hogy hárman tudnak igazán beleszólni a dobogós helyek sorsába, Novickijen kívül honfitársa, Borisz Gadaszin, valamint a cseh Miroslav Zapletal.

A magyarok közül Fazekas remekelt, szombaton szakaszgyőzelmet is szerzett. Korda Erik szándéka ellenére nem indulhatott a Világkupa értékelésben, de sokáig ő autózta a legjobb időket a magyar értékelésben. Szalay Balázs és Lukács András számára viszont nem alakult szerencsésen a viadal, műszaki okok miatt mindketten kiestek.

A szombati nap végén Novickij áll az élen Zapletal és Gadaszin előtt, vasárnap azonban Gadaszin rákapcsolt, és bár a győzelmet nem tudta megszerezni, a második helyre sikerült feljönnie, így kettős orosz győzelem született. Zapletal mögött Fazekas lett a negyedik, a cseh Porizek az ötödik, a román Casuneanu pedig a hatodik. S ha már HunGarian Baja, akkor bajnokavatás: a pilótáknál még nem, de a navigátoroknál már itt eldőlt a Világkupa bajnoki cím sorsa: a német Andreas Schulz ünnepelhetett.

A motorosoknál az olasz Andrea Brunod nyert, a portugál Rui Costa lett a második és Hodola Richárd a harmadik. A quadosoknál a lengyel Lukasz Laskawiec győzött, megelőzve Somfai Mátyást.

2012 – A duplázás éve

Dátum: 2012. augusztus 23-26.

Helyszín: Győr

A szelektív szakaszok hossza: 378.82 km

2012-ben ismét Győrben és ismét a Világkupa futamaként rendezték meg a HunGarian Baját, olyan sztárokkal a mezőnyben, mint Jean-Louis Schlesser, Borisz Gadaszin vagy David Casteu.

Schlesser egy lett OSCarral állt rajthoz, de szombaton egy elektronikai hiba miatt búcsúzni kényszerült, a pénteki prológot megnyerő orosz Vlagyimir Vasziljev autóján a difi ment szét, így ő sem tudta folytatni a viadalt.

A szombati nap végén, négy szelektív után Borisz Gadaszin mögött Miroslav Zapletal állt a második, Fazekas Károly a harmadik, a román Costel Casuneanu pedig a negyedik helyen. Korda Erik a vadonatúj Overdrive Toyotával az ötödik helyet foglalta el.

Vasárnap még két szelektív várt a mezőnyre. Az hamar nyilvánvalóvá vált, hogy Gadaszint itt nem lehet megfogni, az orosz megszerezte a győzelmet, és ezzel az autós mezőny első duplázója lett. A második helyre parádés versenyzéssel fazekas Károly jött fel. Zapletalnak műszaki problémái voltak, kis híján a dobogó is elúszott számára, de Casuneanu büntetése révén végül harmadik lett.

A motorosoknál David casteu győzött Oriol Escale és Alex Zanotti előtt, a quadosoknál Aley Brusselers nyert, Ralf Hoorman lett a második, Robert Weijers pedig a harmadik.

2013 – A Minik különcsatájának éve

Dátum: 2013. augusztus 15-18.

Helyszín: Pápa

A szelektív szakaszok hossza: 410 km

Autós győztes: Joan Roma, Michel Perin (Mini All4)

Motoros győztes: Alex Zanotti (TM)

Hiába küzdött a végsőkig, hiába tett meg mindent Krzysztof Holowczyc, nem tudta legyőzni csapattársát, Nani Romát a jubileumi 10. HunGarian Baján. „Nagyon boldog vagyok, hiszen sorozatban immár a negyedik győzelmemet arattam a sorozatban. Csak jót tudok mondani az autóról, ami hiba nélkül működött. Hatalmas csatát vívtunk Krzysztoffal, és bízom benne, hogy ez a lendület elég lesz ahhoz, hogy megszerezzük az összetett elsőséget” – mondta Roma, aki ugyanúgy nálunk hangolt a Dakarra, mint ahogyan csapattársa is. A harmadik helyet a venezuelai Nunzio Goffaro, Daniel Meneses duó szerezte meg.

A motorosoknál Alessandro Ruoso mindent megtett, hogy ledolgozza hátrányát (hiába nyert meg négyből három szakaszt, az első napon kitört kereke miatt nagyon nagy hátrányba került), de nem sikerült, a győzelemért járó pontokat Alex Zanotti tette zsebre ezen a viadalon: „Csodálatos érzés, hogy a tavalyi második helyem után ezúttal nyerni tudtam. Gratulálok a szervezőknek, akik kiváló pályákat jelöltek ki számunkra. Ez a győzelem lelkileg is sokat jelent, feltöltődtem általa a még rám váró feladatok előtt” – mondta Zanotti.

2014 – A nagy hajrá éve

Dátum: 2014. augusztus 14-17.

Helyszín: Pápa

A szelektív szakaszok hossza: 358 km

Autós győztes: Nasser Al-Attiyah, Matthieu Baumel (ToyotaHilux)

Motoros győztes: Lubomir Vojkuvka (BETA)

A végén: tűzijáték. És nem csupán azért, mert a céldobogó mellett tüzes fáklyák adták a fényt a ceremóniához, hanem azért is, mert a magyar világkupa-futam, a HunGarian Baja az utolsó kilométereken dőlt el az autósok versenyében.

A Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah az első két napon technikai gondokkal küszködött, de amikor rendbe hozták az autót, ráállt a gázra, ami miatt többet voltak a levegőben, mint a földön.

„Nyomtam a gázt, ahogy bírtam, szinte repültünk. Ennél gyorsabban nem tudtunk volna menni, mindent egy lapra tettünk fel. Pokoli volt az a két perc a célban, amíg megvártuk, hogy Terranova is beérjen, aztán meg a számolgatás sem ment könnyen. De a végén csak megszületett az eredmény: nyertünk!” – ujjongott Al-Attiyah a célban, aki mögött végül nem is Terranova, hanem Vlagyimir Vasziljev végzett, a Mini-csapaton belül ugyanis neki volt szüksége a vk-pontokra, így Terranova (ha már nem nyert) maga elé engedte.

A motorosok versenye a cseh Lubomir Vojkuvka győzelmével zárult: „Nagyon boldog vagyok, számomra ez tökéletes hétvége volt” – mondta. Az összetettben a portugál Pedro Bianchi Pratát és a cseh Rudolf Lhotskyt előzte meg.

2015 – A triplázás éve

Dátum: 2015. augusztus 14-17.

Helyszín: Nyirád, Veszprém

A szelektív szakaszok hossza: 526 km

Autós győztes: Nasser Al-Attiyah, Matthieu Baumel (MiniAll4)

Motoros győztes: Adrien Maré (KTM)

Quad: Damian Rajczyk (Yamaha YFZ)

Nasser Al-Attiyah harmadszor nyert a HunGarian Baján, ami korábban még senkinek sem sikerült, vagyis rekord a magyar világkupa-verseny történetében. Ami azonban talán még ennél is fontosabb volt a katari versenyző számára, hogy ezzel a győzelemmel a világkupa összetett pontversenyében is átvette a vezetést ezzel a győzelemmel, amelyet látszólag simán szerzett meg, ám elmondása szerint ez korántsem jelenti azt, hogy könnyű lett volna a verseny.

„Nagyon fontos volt számunkra ez a győzelem, úgyhogy a verseny elejétől kezdve igyekeztünk a maximumot nyújtani. Szombaton sikerült olyan előnyt gyűjteni, amivel vasárnap már nem kellett kockáztatni – nem is tettük. Boldog vagyok, hogy nyertünk, és vezetjük a világkupát, ezúttal is nagyon élveztem ezt a korántsem könnyű versenyt. Ha rajtam múlik, jövőre is biztosan visszajövök, mert itt mindig jók a pályák és jó a szervezés” – nyilatkozta Nasser Al-Attiyah, aki mögött a második helyen hatalmas csata zajlott a holland Bernhard Ten Brinke és a cseh Miroslav Zapletal mögött, amelyből végül előbbi került ki győztesen.

A motorosoknál a francia Adrian Maré megszerezte, amiért jött: az első helyért járó serleget. „Nagyon elégedett és boldog vagyok. Már akkor eldöntöttem, hogy visszajövök és megpróbálok nyerni itt, amikor tavaly a harmadik helyen végeztem. Sikerült. Teljesült, amiért jöttem, és ezért lehetetlen letörölni a mosolyt az arcomról” – nyilatkozta Maré, aki mögött a második helyen a lengyel Damian Rajczyk végzett (megnyerve a quados kategóriát), harmadikként pedig a portugál Rui Oliveira érkezett.

Támogatók

Képek

Videók

Facebook