Részvételi csúcsdöntés várható a 2017-es HunGarian Baja tereprallye Világkupa-futamon

Részvételi csúcsdöntés várható a 2017-es HunGarian Baja tereprallye Világkupa-futamon

Jönnek a cseppet sem szelíd motorosok

Megvan a pontos helye az FIA versenynaptárában hazánk legnagyobb tereprallye versenyének, a HunGarian Bajának – 2017. augusztus 10-13. –, emellett már azt is tudni lehet, az eddigi részvételi rekord biztosan megdől majd. A Világkupa-futamon ugyanis immár biztosan rajthoz állnak a szlovák szervezésű XL Enduro sorozatban 450 köbcentinél erősebb géppel versenyző motorosok. Ez közel 50 darab nagyméretű klasszikus Dakar motor rajthoz állását eredményezheti az egyetlen hazai rendezésű Világkupa-futamon.

„Sikerült megegyeznünk a verseny szervezőjével, Garamvölgyi Zoltánnal, akivel nemcsak a részletekben állapodtunk meg, hanem be is jártuk a Veszprém környéki pályákat. Egy biztos, fantasztikus lehetőség ez a versenyzőink számára, akik így testközelből figyelhetik majd a sportág legnagyobb klasszisait” – jelentette ki Peter Haršáni, a sorozatot szervező Advrider vezetője.

Annyit már most lehet tudni, hogy valamennyi motoros rendelkezni fog licenccel a verseny időpontjára, ugyanis anélkül nem rajtolhat el senki. A profikhoz képest valamivel rövidebb pálya lesz számukra kijelölve, de természetesen teljes jogú indulói lesznek a HunGarian Bajának. A megállapodás értelmében kedvezményes nevezést kell majd befizetniük, és ugyanazt a szolgáltatásokat megkapják, amit a többi versenyző.

 

„Nagy örömömre szolgál, hogy immár biztosan kijelenthetem, a jövő évi HunGarian Baján minden eddiginél több induló lesz. Lassan ott tartunk majd, hogy maximalizálnom kell majd az indulók létszámát. Kifejezetten örülök az XL Enduro sorozat szervezői megkeresésének, és bízom abban, hogy a 2017-es verseny nemcsak a rengeteg induló miatt lesz igazán emlékezetes, hanem egy hosszú távú sikeres együttműködés alapkövét tesszük le.” – fogalmazott Garamvölgyi Zoltán, a HunGarian Baja főszervezője.

Támogatók

Képek

Videók

Facebook