Remek tréning volt a Dakarra!

Remek tréning volt a Dakarra!

 

Elsőre meghökkentően gyorsnak találta a HunGarian Baja pályáját. Ám utóbb nagyon megszerette, s nem csupán azért, mert megnyerte a magyar világkupa-futamot. Xavier de Soultrait a verseny elejétől kezdve vezetett a motoros mezőnyben (egyébként az egész világkupa-sorozatban is), és a dominanciát a Veszprém környéki viadalon is folytatta.

„Nagyon tetszett a verseny. Elsőre ugyan meghökkentően gyorsnak és nehéznek találtam a pályát, de utóbb megszerettem. Nagyon figyeltem, mert semmiképpen sem akartam összetörni a motoromat, hiszen ha hazamegyek, folytatódik a tesztidőszak. Remek tréning volt ez a Dakar-ralira” – mondta Xavier de Soultrait, aki a Yamahának tesztelt új alkatrészeket a világ egyik leghosszabb és legnehezebb sivatagi versenyére.

Mögötte érkező honfitársának, Loic Minaudiernek az tetszett a legjobban, hogy a szalagozás miatt nem igazán kellett navigálni, elég volt nagyon figyelni az útviszonyokra, és húzni a gázt. „Teljesen új kihívás volt ez számomra, de nagyon élveztem” – mondta Minaudier.

A harmadik helyen végző Brice Barbier tökéletesen boldog volt attól, hogy felállhatott a dobogóra a két félgyári versenyző mögött. „Nagyon örülök, ez az eddigi legjobb eredményem. A vasárnapi szakasz nem volt könnyű, mivel fordított irányban teljesítettük a pályát, és szinte egyáltalán nem emlékeztem a tereptárgyakra” – mondta Barbier.  

A legjobb magyar, a 11. helyen végző Linninger Patrik jól ismeri ugyan a veszprémi pályákat, ám azt most egyszer és mindenkorra az eszébe véste, hogy valójában quaddal jobban szeret rajtuk versenyezni, mint motorral. „Magamhoz képest javítottam három percet, de azt megállapítottam, hogy tavaly quaddal sokkal könnyebb és gyorsabb volt ez a verseny, mint most, motorral. A kavicsos szerpentinek jobban fekszenek a négykerekűeknek” – mondta Linninger Patrik. 

A quados mezőnyben győzedelmeskedő olasz Amerigo Ventura először versenyez a HunGarian Baján, ehhez képest olyat hajrázott, hogy az tanítani való: „A szuperspeciál nem sikerült túl jól, de a hosszú szakaszokon már minden rendben volt, végig azért hajtottam, hogy átvegyem a vezetést. A győzelem, így utólag, nem volt nehéz, vasárnap csak arra figyeltem, hogy tartsam a ritmust és élvezzem a versenyt.”

 

HUNGARIAN BAJA, VESZPRÉM

Abszolút végeredmény (ideiglenes). Motorosok: 1. Xavier de Soultrait (francia, Yamaha) 5:31:09, 2. Minaudier (francia, Husqvarna) 12:16 p h., 3. Barbier (francia, Suzuki) 22:58 p h., …11. Linninger Patrik (magyar, KTM) 1:07:16 óra h. Quadosok: 1. Amerigo Ventura (olasz, Yamaha QDY) 5:58:17, 2. Machacek (cseh, Yamaha Raptor) 1:00 p h., 3. Kubiena (cseh, Hawk) 33:23 p h.

 

 

 

Támogatók

Képek

Videók

Facebook