Maximális koncentráció kell!

Maximális koncentráció kell!

 

Az autósok után a motorosok is bevették a HunGarian Baja első szombati szakaszát, amelyen a sorozatban legjobban álló Xavier de Soultrait szerezte meg a legjobb időt. „Nagyon gyors pálya volt, egyszer akadt egy kis navigációs problémám, mert az egyik autó elszakította előttem a szalagot, és letértem az útról. Nagyon sok gödör és vízátkelés volt, folyamatosan maximálisan kell koncentrálni, hogy hova teszed be az első gumidat, mert ha nem figyelsz, könnyen bajba kerülhetsz” – mondta De Soultrait, aki azért jött el a magyar világkupa-futamra, hogy néhány olyan új alkatrészt teszteljen, amelyet a Yamaha-csapat a Dakaron használ majd.

A második helyen álló Loic Minaudier-nek nagyon feküdt a szakaszt, de ő az a fajta srác, aki sohasem vállal fölösleges kockázatot. És jól teszi. Ezúttal is bejött ez a taktika. Brice Barbier a nagyobb üzemanyag-tankot választotta, így neki nem kellett megállnia a tankolási zónában, a pálya viszont neki is tetszett.

Valamiféle elektronikai problémája van viszont a kétszeres HunGarian Baja-győztes Alex Zanottinak, akinek időnként furcsa hangokat ad a motorja, ami még nem is lenne nagy baj, ha ezzel egy időben nem válna erőtlenné is. A szervizesek azonban dolgoznak a probléma felderítésén és megoldásán.

A segítő kéz mindig jól jön. Jól jött Davide Giorgi-nak is. Az olasz junior motorosnak ez az első ilyen jellegű versenye, nem is ment túl könnyen, hogy diákként összerakja a rávalót, de eljött, és nagyon elszánt volt. Csakhogy az első szakaszon tenyérnyi lyuk támadt a kipufogón, úgyhogy a fiatalember könnyek között érkezett meg a szervizparkba, hogy vége a versenyének. Na de nem azért van itt annyi ember, hogy egy segítő szándékú se legyen közöttük, a Fazekas Motorsport szervizesei pillanatok alatt megoldották a problémát. A mai fair play-díjat mindenképp nekik ítéljük.

 A magyar Linninger Patrik tizenöt év után először megy motorral, és csak azért sajnálja egy kicsit, mert ez a pálya inkább a quadoknak kedvez. „Úgy érzem, quaddal sokkal gyorsabb tudnék itt lenni. A sár és a vízmosások megnehezítik a motorosok dolgát.”

S ha már quadok: abban a mezőnyben Josef Machacek volt a leggyorsabb, aki talpig sárosan gurult be a szervizparkba: „Nagyon jó a pálya, gyors, és sáros, nekem tetszik” – mondta.

 

HUNGARIAN BAJA

Abszolút sorrend 2 szelektív szakasz után. Motorosok: 1. Xavier de Soultrait (francia, Yamaha) 1:56:58, 2. Minaudier (francia, Husqvarna) 4:57 p h., 3. Barbier (francia, Suzuki RMX) 7:55 p h., …13. Tóth Attila (magyar, KTM) 25:18 p h. Quadosok: 1. Josef Machacek (cseh, Yamaha Raptor) 2:08:02, 2. Ventura (olasz, Yamaha) 22 mp h., 3. Kubiena (cseh, Hawk) 3:20 p h.

 

Támogatók

Képek

Videók

Facebook